Courtney Barnett är tillbaka med det instrumentala albumet End of the Day, ute 8 september

Courtney Barnett är tillbaka med det instrumentala albumet End of the Day, ute 8 september

Courtney Barnett är tillbaka med det instrumentala albumet End of the Day som släpps den 8 september via Courtney Barnetts skivbolag Milk! Records tillsammans med Mom+Pop. End of the Day består av sjutton sammanhängande improviserade spår som Barnett skapade tillsammans med producenten Stella Mozgawa från Warpaint som en del av soundtracket till Anonymous Club, en dokumentär av Danny Cohen som följer Courtney Barnetts resa till att bli en av den moderna indierockens främst.

End of the Day är ett meditativt och vackert musikstycke, där atmosfären, ton och komposition har prioriterats framför traditionella låtstrukturer och melodier – ett modigt och överraskande verk från en artist som har byggt sin karriär på sitt karaktäristiska textförfattande och riff-tunga låtskrivande där just melodier och låtskrivarhantverk ligger i fokus. Musiken på End of the Day är nästan uteslutande tagen från de inspelningar som gjordes för soundtracket till Anonymous Club, men har till albumversionen sammanställts av Barnett som ett slags collage, där bitar har flyttats, vänts och anpassats för att skapa en musikalisk berättelse om vilka vi har varit och vilka vi kan bli.

Redan nu finns End of the Days första tre spår ute för lyssning – “Start Somewhere”“Life Balance” och “First Slow” finns ute nu på streamingtjänster samt tillsammans med en video regisserad av Claire Vogel.

End of the Day kommer att släppas den 8 september via Milk! Records tillsammans med Mom+Pop och kommer även att vara det sista släppet från Milk! Records, skivbolaget som Courtney Barnett har drivit i ett decennium.
Back to blog